B24 in Hommersum

Op zoek naar piloot Claude T. Lovelace

Op 18 september 1944 is er een Amerikaanse bommenwerper in het ven bij Hommersum neergestort. Het betreft een bommenwerper van het type B-24H met de naam "Heaven can Wait" met het bijbehorende serienummer 42-94786.

Van de 10 bemanningsleden, hebben het er 5 overleefd. 4 lichamen zijn geborgen en tot de dag van vandaag, wordt piloot Claude T. Lovelace vermist. Naar de piloot is jarenlang tevergeefs gezocht in de omgeving van de oevers van het Ven. De enige plaats waar nog niet gezocht is, is in het water zelf.

Zodoende is de stichting Mergor in Mosam benadert om eens te zoeken onder het wateroppervlak. Wij kregen hierbij hulp van het Duitse THW en het American Mortuary Affairs in Landstuhl.

n december 2005 konden we een aantal onderdelen bergen van het vliegtuig maar van de vermiste vlieger helaas geen spoor.

Inmiddels hebben we in november 2014 het zoeken naar piloot Claude T. Lovelace hervat. Aanleiding was het aanslaan van getrainde speurhonden die ingezet worden bij vermiste personen. Het zoeken werd bemoeilijkt door een dik bladerenpakket dat zich in de loop van jaren zich heeft opgestapeld op de bodem van het ven.

Nog wat vliegtuigonderdelen kunnen bergen maar van de vermiste vlieger wederom geen spoor.

 

 

Voltallige bemanning voor de bommenwerper B24 "Heaven can wait"

Herdenkings plaquette geplaatst op de crashsite in september 2004

 

 

 

* Uit de kranten